Muziekvereniging Excelsior Westenholte 100 jaar

Programma

Kerstfeest Bij De Vreugdehoeve

Datum: zondag 15 december 2019

Locatie: Vreugdehoeve

Samen met de Vreugdhoeve organiseert Excelsior een avond in het teken van de Kerst. Het traditionele kerstverhaal zal in een moderne uitvoering verteld worden. Excelsior speelt kerstliederen waarbij meegezongen kan worden. De Vreugdehoeve zal deze avond gehuld zijn in warme kerstsferen. De avond begint om 19:00 uur en zal rond 20:00 uur afgelopen zijn.

Hafabra Jubileumconcert

Datum: zaterdag 1 februari 2020

Locatie: Het Anker

Zaterdag 1 februari 2020 brengt Excelsior 100 jaar historie op een vernieuwende wijze tot leven. Vanaf 19.30 uur nemen jubilaris Excelsior, Brassband David en Chr. Harmonieorkest De Bazuin samen met een verteller u muzikaal mee op reis door de historie van Excelsior en maken een doorkijk naar het volgende decennium van de vereniging.

(→ 2021) Bevrijdingsconcert Zwolle

Datum: dinsdag 14 april 2020

Locatie: Dominicanenkerk, Zwolle

Dit concert is in verband met corona verplaatst naar 2021.

Deze avond zal in het teken staan van de viering van 75 vrijheid in Zwolle. Er zal een avondvullend programma komen. Excelsior en het GrootMannenkoorZwolle nemen het tweede gedeelte van de avond voor hun rekening.

(→ 2021) Verhalen over Zwolle

Datum: vrijdag 17 april 2020

Locatie: In de Broeren

Dit concert is in verband met corona verplaatst naar 2021.

Op deze avond wordt er bij Waanders in de Broeren aandacht besteed aan de dan hernieuwde herinneringsbordjes WOII op gevels in de stad, plus de presentatie van een app met nog meer verhalen bij de locaties en foto’s, plus een buiten foto-expositie. Er komt een spreker, maar tegelijk wordt het ook een kick-off voor de bordjes, app en expo in het bijzijn van de burgemeester Snijders of wethouder Monique Schuttenbeld. Excelsior is gevraagd om deze feestelijke avond muzikaal te omlijsten. De avond begint om 20:00 uur.

(afgelast) Concert met PHION

Datum: vrijdag 29 mei 2020

Locatie: De Spiegel

Dit concert is afgelast in verband met corona.

Samen met het voormalig Orkest van het Oosten, nu PHION genaamd, speelt Excelsior Westenholte op vrijdagavond 29 mei in de Spiegel.

Concert In Het Park

Datum: vrijdag 19 juni 2020

Locatie: Stinspark

Dit concert is afgelast in verband met corona.

Deze vrijdagavond is het zomeravondconcert voor de wijkbewoners van Westenholte. De hele vereniging zal van zich laten horen tijdens dit buitenconcert.

Masterclass Expertdag

Datum: zaterdag 3 oktober 2020

Locatie: De Morgenster

In verband met corona wordt de expertdag dit jaar in zeer kleine kring gehouden; in 2021 mogelijk wel voor verenigingen uit de omgeving.

(→ 2021) Feestavond

Datum: woensdag 2 december 2020

Locatie: Het Anker

In verband met corona zullen we geen fysiek samenkomen organiseren. We zullen ons 100-jarig bestaan echter niet ongemerkt laten passeren en het op (aan)gepaste wijze klein vieren. Het echte feest houden we tegoed!

(→ 2021) Jubileumconcert

Datum: vrijdag 11 december 2020

Locatie: Het Anker

In verband met corona wordt dit concert naar 2021 verplaatst.

(→ 2021) Jeugd-reünieorkest

Datum: vrijdag 11 december 2020

Locatie: Het Anker

In verband met corona wordt het jeugd-reünieorkest ook verplaatst naar 2021.